Arcca

ARCCA

Nota generală
  • Raport calitate/preț
  • Facilități
  • Securitate
  • Viața de student
4.1

Rezumat

ARCCA este o opțiune foarte bună de cazare pentru studenți, având de anul trecut 3 cămine studențești private în București. Camerele sunt aranjate cu mobilier modern și există multe facilități în spațiile comune (normal, sunt cămine noi). Lipsa aerului condiționat (cu excepția Titan Garden), lipsa unei bucătării în cameră, lipsa balcoanelor și distanța relativ mare față de stațiile de metrou, sunt aspectele care ne-au făcut să depunctăm puțin aceste cămine. Pentru a compensa distanța mare față de metrou, administrația ARCCA pune însă gratuit la dispoziție transport cu un autobuz spre și dinspre stația de metrou (lucru de apreciat).

Sending
Calificativ cititori
4 (12 votes)


ARCCA (prin compania Campus Facilities, deținută de un om de afaceri belgian și unul englez) dispune de  trei două cămine studențești private situate în zone diferite – Pajura Garden (zona Romexpo) Vitan Village (Bd. Energeticienilor). Cel de-al treilea, respectiv Titan Garden este încă în construcție la data scrierii acestui articol a fost finalizat la sfârșitul anului 2018. Cumulat, căminele studențești ARCCA dispun de peste 2.600 de locuri de cazare, în camere mobilate, duble sau triple, dotate cu baie proprie, frigider, cuptor cu microunde și acces la internet (cablu și wi-fi). Totodată ai acces gratuit la săli de lectură și la bucătăria comună, unde poți savura bucatele primite de la mama. Camerele nu sunt, din păcate, dotate cu aer condiționat iar faptul că bucătăriile sunt comune e și bine și rău. Similar cu West Gate Studios și aici ai incluse toate utilitățile în costurile lunare; un mare plus este faptul că ai opțiunea de a plăti lunar costurile chiriei.

 

Arcca se implică activ şi oferă mai mult decât spaţii confortabile de cazare. La noi găseşti condiţii superioare celor furnizate de educaţia instituţională: ai opțiuni pentru activități creative, recreative şi constructive în care te poți implica; te întâlneşti cu experți din diverse domenii; găseşti calea potrivită pentru dezvoltarea pasiunilor tale; descoperi soluţii de care ai nevoie şi găseşti inspiraţie pentru a evolua.

Ce oferă ARCCA

În funcție de facultatea la care mergi, poți alege între căminul Pajura Garden, Vitan Village sau Titan Garden. Condițiile din cele două locații sunt similare, camerele fiind aranjate drăguț, minimal, însă foare decent.

– ai propriul birou
– pat, dulap
– propriul cuptor cu microunde și frigider în cameră
– baie proprie
– acces la internet prin cablu și wi-fi
– acces la spațiile de lectură
– acces la bucătăria comună (dotată cu tot ce trebuie, spații de gătit, mese)
– spălătorie self-service
– transport gratuit cu autobuzul către și dinspre stațiile de metrou

Camerele (cu excepția celor din Titan Garden) nu sunt, din păcate, dotate cu aer condiționat iar bucătăria este comună.Prețuri cazare ARCCA 2019

Există 3 tipuri de camere, single, dublă sau triplă, cu dotări pe două/trei niveluri – standard și premium/premium plus.

Camera dubla ARCCA

Cameră dublă ARCCA

Să luam cele 3 campusuri ale ARCCA pe rând:

Tarife VITAN VILLAGE 2019

Pentru un loc într-o cameră de două persoane din campusul ARCCA Vitan Village vei plăti 145 EUR/lună. În camerele cu 3 locuri, preţul pentru un loc standard este de 110 EUR și 125 EUR pentru locurile premium.  În costul chiriei ai incluse toate utilitățile. Ia în calcul faptul că lamomentul instalării va trebui să achiți și o taxă de setup de 120 EUR.

Prețurile au fost puțin ajustate pentru anul universitar 2019-2020 (preț/persoană/lună):

Tip camerăStandardPremiumPremium Plus
Tripla123 €138 €
Dubla158 € 160 €163 € 165 €188 € 190 €
Single280 € 285 €290 € 295 €315 € 320 €

Tarife PAJURA GARDEN 2019

În cazul ARCCA Pajura Garden vei plăti pentru un loc între 132 €/lună în camera triplă și 180 € 178 €/lună în camera dublă. La momentul instalării va trebui să achiți și o taxă de setup de 120 EUR.
Și în acest caz, tarifele au fost ajustate pentru anul universitar 2019-2020 (preț/persoană/lună):

Tip camerăStandardPremium
Triplă132 €
Dublă178 € 180 €188 € 190 €
Single305 € 310 €315 € 320 €

Tarife TITAN GARDEN 2019

Cel mai nou campus al ARCCA – Titan Garden – este localizat în zona parcului IOR. Acesta dispune (în sfârșit) de aer condiționat! Pare că întreg acest cămin este gândit să fie altfel – nu există decât camere premium. Camerele sunt simpatic mobilate și ai cam tot ce ai nevoie. În cameră găsești frigider și microunde – un mare plus. Există diferențiere de tarife în funcție de tipul de cameră și perioada pe care vrei să o contractezi.

Tarife ARCCA Titan Garden 2019 (preț/persoană/lună):

Tip cameră

Dublă

Single

Premium (9 luni)190 € 320 € 
Premium (12 luni)160 € 225 €

La momentul instalării va trebui să achiți și o taxă de setup de 120 EUR.

Tu ce crezi despre căminul studențesc privat ARCCA?

Sursă foto: ARCCA

2 Comentarii

  1. Gabriel 16/09/2019
    • Andu 16/09/2019

Lasă un comentariu