West Gate Studios

West Gate Studios

Articol actualizat pe 7 iulie 2020 la 02:27 pm

Nota generală
  • Raport calitate/preț
  • Facilități
  • Securitate
  • Viața de student
4.5

Rezumat

West Gate Studios este o opțiune de cazare excelentă pentru studenții care vin la facultate în București, oferind facilități deosebite (bibliotecă, bucătărie, baie proprie, aer condiționat, balcon și mai nou piscină, unde ai 10 intrări gratuite). Ai în tariful lunar inclus toate utilitățile (adică nu mai trebuie să plătești nimic extra – curent, apă, net, etc). Fiind localizat la numai 200 m de stația de metrou Preciziei, ajungi ușor la Politehnică sau Facultatea de Medicină.

Sending
Calificativ cititori
3.95 (37 votes)


West Gate Studios este un cămin studențesc privat amplasat în București, zona Militari, în imediata apropiere a stației de metrou Preciziei. Campusul studențesc privat s-a impus încă de la început prin facilitățile diverse pe care le oferă rezidenților săi. Față de 2018, campusul a mai adăugat facilități – piscina de exemplu – unică în categorie. West Gate Studios dispune de 591 camere Studio Tip 1 – 25 mp și 154 de camere Junior Suites Tip 2 – 35 mp). Trebuie să iei în calcul de la început faptul că spațiul contează – astfel camerele mici au 25 mp + balcon, iar cele mai mari au 36 mp + balcon.Ce oferă West Gate Studios

– camere de 25 mp (T1 Studio) sau 35 mp (T2 Junior Suite) cu balcon
– tot mobilierul inclus (adică tu nu mai trebuie să aduci mai nimic de acasă)
– mini chicinetă și baie (cu duș) proprii
– frigider și aer condiționat (bun pe timp de vară)
– tv în cameră + abonament tv
– abonament la clinica medicală din complex (Medicover)
– acces internet (prin cablu) + din toamna anului 2019 și WiFi
– serviciul de curățenie săptămânală gratuit în cameră (pentru ceva mai in detaliu se plătește extra)
– parcare biciclete gratuită
– spații comune supravegheate video și pază non-stop la recepții
– acces gratuit și nelimitat la biblioteca situată în campus și sălile de studiu
– acces gratuit la zona de grătare din complex
– acces gratuit la diverse seminarii și evenimente organizate periodic în campus
NOU >> acces la piscina din cadrul campusului, cu 50% reducere la tarifeÎn plus, în complex există un supermarket Mega Image deschis non-stop, spălătorie de haine self-care, cantină, cafenele, farmacie și spălătorie auto. La distanță mică, chiar vizavi de cămin (în Bd. Iuliu Maniu) există McDonald’s, KFC, Starbucks, Auchan, Metro, Praktiker. Ai deci de unde să îți faci cumpărăturile. Vin ai tăi în vizită? Nicio problemă, în complex există și camere de închiriat pe termen scurt, la prețuri decente (începând de la 130 Lei).

West Gate Studios Sala Studiu

Sală de studiu la West Gate Studios

Prețuri cazare West Gate Studios 2020

Garsonieră Tip 1 Studio– 25 mp
Garsonieră Tip 2 Junior Suite – 35 mp

Pentru anul universitar 2020-2021, West Gate Studios a ajustat puțin prețurile cazării cu 5-10 € (așa cum sunt prezentate pe pagina oficială) numai în anumite cazuri:

Tip camerăChirie lunară (€)Garanție (€)
*pentru plată 100%** 75% avans + 25%
Loc în Studio175 180 €180 185 €240 €
Studio întreg350 € 360 €480 €
Loc în Junior Suite195 205 €200 210 €360 €
Junior Suite întreg390 400 €400 410 €720 €

Garanția pe care căminul studențesc o percepe a rămas aceeași ca în 2019. Pentru plata în rate, folosind cardul bancar (un parteneriat pe care West Gate îl are de ani de zile cu BRD), se percep 5-10 € în plus în fiecare lună.

Studenții care stau mai mult de un an beneficiază de reducere, atunci când aleg să mai prelungească cu încă un an, plătind mai puțin.

Garsoniera T1 West Gate Studios

Studio West Gate Studios

Tipuri de camere West Gate Studios

Există două tipuri de camere, cu suprafețe diferite – garsoniera T1 Studioul are 25 de mp, respectiv T2 Junior Suite are 35 mp. Sunt destui care preferă să stea singuri, în funcție de posibilități și bugetul de care dispun.

Costul unui loc într-o cameră dublă pentru rezidenții noi pornește de la 180 €/lună (în 2019 175 €/lună). Ai toate utilitățile incluse (respectiv, costurile pentru energia electrică, termoficare, internet, mentenanță tehnică și managementul clădirii, pază, curățenie săptămânală, iluminat interior și exterior).  În plus, toți rezidenții beneficiază gratuit de abonament în rețeaua medicală privată Medicover. Printre facilități acestea se numără acces la piscină (tarife speciale), acces gratuit și nelimitat la bibliotecă și spații de studiu. Ai acces gratuit la spațiu de expoziții și evenimente, teren de tenis (beneficiezi de tarife speciale), sală de fitness, parcare pentru biciclete sau pistă de alergare.

La parter există o sală de sport (evident contra cost) unde vă puteți umfla mușchii. Fomică? Dacă nu vrei să te alimentezi de la Mega-ul aflat la parter, la parterul căminului există o cantină împinge-tava cu prețuri rezonabile – dar care din păcate închide la ora 15:00. Vezi alte opțiuni de cantine ieftine studențești în București.

Viața de student

Căminul are reguli stricte în ceea ce privește fumatul, gălăgia și petrecerile organizate în cameră. Da, nimeni nu zice că nu poți chema pe cineva la tine pentru un mic party, dar nici nu poți face tămbălău până la ora 5 dimineața (seară de seară). La urma urmei, trăiești într-o comunitate și trebuie să respecți acest lucru. Poți ține legătura ușor cu ceilalți studenți, mulțumită comunității online de pe Facebook.

Dacă vrei să bei o cafea, ai în zonă ceva opțiuni; altfel, iei metroul și în 20 minute poți fi în Centrul Vechi, unde ai posibilități nelimitate de distracție.

Campusul organizează des diverse seri interesante de film, jocuri, evenimente și seminarii.

UPDATE! West Gate Studios a deschis la finalul anului 2018 o piscină exterioară (unică pe piața din România), unde studenții se pot relaxa în zilele toride de vară – Crazy Pool.

Piscina West Gate Crazy Pool

Piscina West Gate Crazy Pool

 

 

 

Tu ce crezi despre căminul studențesc privat West Gate Studios?

Sursă fotoWest Gate Studios

3 Comentarii

  1. Badea 30/07/2019
    • Andu 30/07/2019
  2. Gabriela Cindea 18/07/2019

Lasă un comentariu

🔥 Topul updatat al caminelor studentesti private din Bucuresti 🔥Află mai multe
+