Ce sa nu faci pe retelele sociale

Articol actualizat pe 02/07/2019 de Andu

Ce sa nu faci pe retelele sociale. Cumva, rețelele sociale reușesc să scoată răul din oameni. Unii vor fi de acord, alții nu. O imagine suprinsă cine știe în ce postură în timpul studenției și postată te miri pe unde, îți poate dăuna mai târziu în carieră. Sau un comentariu aiurea la o postare a unui prieten se poate întoarce ulterior împotriva ta. Pentru cei care mai târziu vor ajunge să lucreze în mediul corporatist, am realizat un top denumit – ce sa nu faci pe rețelele sociale.Ce sa nu faci pe retelele sociale. Nu posta imagini fără acordul persoanei

Știm, vezi o poză atractivă. Te gândești – wow, dacă aș posta-o, ar fi cool. Înainte să o faci, asigură-te că ai acceptul persoanei sau publicației de unde o iei.

Ce sa nu faci pe retelele sociale. Nu da tag cuiva într-o fotografie penibilă

Gluma-i gulmă, însă atunci când vei da tag cuiva într-o imagine nasoală, poate deranja. Chiar dacă poate părea cool pe moment, este un gest urât.

Ce sa nu faci pe retelele sociale. Nu face referiri rasiste și nu înjura

Toți oamenii sunt egali, indiferent de rasă, culoare sau etnie. Nu face comentarii aiurea la diferite postări, doar ca să te afli în treabă. De înjurat nici nu se mai pune problema.

Ce sa nu faci pe retelele sociale. Fără comentarii cu conotații sexuale

Ți-a povestit un prieten aseară câteva detalii picante din viața sa? Este un lucru privat și așa trebuie să rămână. În niciun caz să nu postezi acest lucru pe rețelele sociale.

Tot ce am scris mai sus se pot întoarce la un moment dat împotriva ta. Gândește-te că viitorul tău angajator îți va scana profilele sociale și va observa că în social media te comporți altfel decât așa cum și-ar dori. Respectă aceste câteva reguli elementare.

Lasă un comentariu