Articol actualizat pe 29 august 2019 la 09:27 pm
Articol actualizat pe 29/08/2019 de Andu
De ce merita sa iti faci cont pe LinkedIn. Da, poate părea ciudat că ai nevoie de încă un cont pe o altă rețea socială. Însă LinkedIn nu este nici pe departe ceea ce pare. Aici poți să te conectezi cu oameni care (cine știe), poate mai târziu vor ajunge să îți ofere un loc de muncă. Totodată aici ai acces la resurse precum articole interesante, link-uri care îți pot fi de folos și câte și mai câte. Chiar dacă ești încă student, merită să ai încă de pe acum cont pe cea mai mare rețea profesională din lume.
Ce să nu faci pe LinkedIn
Înainte de a-ți împărtăși secretele LinkedIn, trebuie să menționăm întăi ce să nu faci aici. Nu posta poze din vacanțe, poze cu animăluțe (chiar dacă sunt simpatice) sau chestii care îți par haioase. Păstrează-le pentru Facebook, Instagram sau alte rețele sociale. În schimb, caută articole interesante (sau scrie-le chiar tu) din domeniul tău de activitate – descoperiri în medicină, sfaturi de business șamd.
Cum trebuie să arate profilul tău de LinkedIn
Când îți faci un cont pe LinkedIn, caută să postezi o fotografie profi cu tine. Ceva serios, întrucât prima impresie contează întotdeauna. 90% din contactele tale se vor uita măcar o dată la fotografia ta, înainte de a da accept invitației. Chiar dacă încă ești student, scrie lucrurile pe care știi să le faci, dar și interesele pentru carieră. De multe ori, companiile urmăresc tinerele talente încă de pe băncile școlii.
Nu comenta aiurea pe LinkedIn
Nu te arunca să comentezi aiurea la postările altor oameni. Nu uita că ce scrii, aici rămâne. Nu te ambala în discuții politice și nu te băga în seamă doar de dragul de a fi participativ.
Cu cine să te conectezi pe LinkedIn
Caută persoane relevante pentru tine – profesori, alumni ai facultății sau fondatori de business, de la care să ai ce învăța. Cu siguranță și ceilalți colegi au LinkedIn, conectează-te cu ei și aici. Vă puteți share-ui cursuri și materiale interesante sau puteți purta discuții pe grupuri închise (ale facultății, universității șamd).
LinkedIn va fi CV-ul tău public, aflat la dispoziția zecilor de companii care sunt în căutare de talente. Folosește-l în avantajul tău.
Dacă ți se pare interesant articolul și ai ceva de spus, o poți face mai jos. Îți recomandăm să fii atent ce faci pe rețelele sociale, indiferent de tipul lor.