Internet in camera de camin

Internet in camera de camin – Cu ce viteza navigam pe net

Articol actualizat pe 15 octombrie 2019 la 09:40 pm

Internet in camera de camin. Astăzi accesul la internet și informații pare să fie un drept fundamental al studenților cazați în cămine studențesti. Fie că stai la stat sau la privat, probabil că nu vei fi niciodată mulțumit pe deplin legat de viteza internetului. În unele locuri, este necesar să plătești suplimentar pt a avea acces la net. Ideal ar fi să beneficiezi de 1 Gb iar torrentele sau Netflixul să zboare, însă din păcate situația nu stă așa.


Internet in camera de camin – Cablu

În general, problemele cu internetul din camera de camin sunt legate de viteză. Este evident că atunci când să zicem 500 Mb sunt împărțiți la 1000 de persoane va merge prost. Nu poți să îți tragi din păcate propriul cablu (să zicem un RDS). Căminele studențești private au reguli stricte, vei fi nevoit să mergi pe infrastructura lor. Chiar daca îți vei putea instala propriul router, viteza va rămâne aceiași.

Internet in camera de camin – WiFi

Dacă unele cămine se laudă cu WiFi, trebuie să știi că în acest caz, viteza va fi mai mică decât cea pe cablu. Este imposibil să atingi viteze amețitoare fără fir. Este însă mult mai comod pentru tine, nu mai este nevoie să pui router sau să stai cu cablul după tine. La fel de ușor poți conecta telefonul mobil și poți naviga ușor pe net.

Internet in camera de camin – 4G

Deși tarifele la accesul la internet via 4G au scăzut, nu vei fi mulțumit de viteza prinsă pe 4G. Să zicem că își aduci de acasă modemul 4G de la Digi, pe care părinții îl au inclus în abonament. Vitezele vor fi destul de joase, chiar dacă operatorii se laudă cu super-vitezele lor. Acestea sunt testate în condiții optime – acoperire celulă, nivel semnal șamd.Internet in camera de camin – Cât costă

Marea majoritate a căminelor studențești nu taxează accesul la internet. Sau mă rog, ce primești gratuit este la o viteză inferioară variantei plătite. În medie te va costa cam 10 EUR pe lună o viteză decentă (8-10 Mb). Dacă visezi ca netul să zburde ca acasă, te sfătuiesc să te oprești. Cum am spus și mai sus, ideal este să ai propriul cablu în cameră. Însă cum ar arăta căminul, dacă fiecare cameră ar avea cablurile întinse prin toată clădirea? Frumos în niciun caz nu.

Și acum, în încheiere, vă rog să comentați mai jos și să îmi spuneți viteza testată, tipul de conexiune, în ce cămin stați și cât plătiți pentru intenet.

2 Comentarii

  1. Andrei 12/10/2019
    • Andu 12/10/2019

Lasă un comentariu

🔥 Topul updatat al caminelor studentesti private din Bucuresti 🔥Află mai multe
+