Probleme camine studentesti

Probleme camine studentesti

Articol actualizat pe 6 martie 2019 la 10:07 am

Articol actualizat pe 06/03/2019 de Andu


Indiferent dacă stai într-un cămin studențesc de stat sau privat, te vei lovi, vrei nu vrei, de probleme. De la curățenie sau gălăgia de deasupra și până la lipsa de reacție a administrațiilor, află mai jos cu ce ce probleme se confruntă studenții în căminele studențești. Câteva dintre acestea (proababil cele mai dese) sunt:

Probleme camine studentesti – Neînțelegeri cu colegul de cameră

Credem că cea mai des întâlnită problemă ține de neînțelegerile cu colegul de cameră. Ba unul își lasă hainele în mijlocul camerei, ba celălalt nu spală vasele, ba vine prea des cu cineva. Nu vei reuși să rezolvi această problemă atât timp cât nu discuți despre acest lucru.Probleme camine studentesti – Gălăgia excesivă

Da, trebuie să ne mai și distrăm. Însă de multe ori, când vecinul pornește muzica (maneaua) la ora 12 noaptea, devine exasperant. Degeaba încerci să suni la ușă să îl convingi să dea muzica mai încet. Problema poate fi (câteodată) rezolvată numai la administrație.

Probleme camine studentesti – Lipsa curățeniei

Știm că unele campusuri oferă serviciul de curățenie în cameră. Unele o fac gratuit, altele cu extra cost. Chiar și așa, modul în care se face curățenie în cameră lasă deseori de dorit.

Probleme camine studentesti – Paza

De multe ori, personalul de securitate nu își face treaba. Este evident că nu au nici cum să controleze tot, însă în multe dintre cămine poate intra aproape oricine.

Probleme camine studentesti – Probleme administrative

Ți s-a ars un bec sau nu îți merge chiuveta – de multe ori trebuie să suni la administrație să rezolve problema, însă durează mult prea mult. Lipsa de implicare a personalului administrativ aproape că te disperă. Cea mai bună soluție este să iei situația în mână – un bec poți schimba singur.Probleme camine studentesti – Nu primești ce ai plătit

Da, intrenetul este inclus. Însă ți s-a promis net de calitate, la viteză superioară, dar ție ți se pare că merge ca pe dial-up. Din păcate nu prea ai cum să rezolvi problema, decât dacă ți se permite să îți tragi singur un cablu de la RDS. Ia legătura cu administrația.

Probleme camine studentesti – Costuri mari cu utilitățile

Unele cămine studențești includ costurile pentru utilități. Altele însă nu. Sau au costuri ascunse, de care nu ți s-a povestit la început. Iar în cazul acesta parcă de multe ori plătești prea mult.

Sunt convinsă că există mult mai multe probleme decât cele expuse de mine mai sus. Voi cu ce alte probleme vă confruntați în căminele în care stați? Lăsați-le în comentarii mai jos.

Foto – Pixabay

Lasă un comentariu