Top afaceri incepute in camera de camin

Top afaceri incepute in camera de camin

Articol actualizat pe 2 aprilie 2019 la 09:18 pm

Articol actualizat pe 02/04/2019 de Andu

Top afaceri incepute in camera de camin – Cu siguranță ai auzit multe povești legate de afacerile începute în căminele studențești din diverse locuri din lume. Fără doar și poate, căminele studențești oferă inspirația necesară dezvoltării de idei de business, oricât de trăznite ar suna acestea. Evident, e mai ușor de zis decât de făcut, însă unora le-a ieșit (și încă cum). Afacerile pornite în studenție i-au îmbogățit pe fondatori și încă sunt departe de a-și fi atins potențialul maxim. Iată mai jos câteva dintre cele mai tari afaceri începute în cămin.

Top afaceri începute în camera de cămin. Facebook

Nu putem începe lista fără a menționa Facebook. Uriașa rețea socială a fost fondată de studentul la Harvard Mark Zuckerberg în 2004, pe când era student în anul 2. Astăzi afacerea este estimată să valoreze peste 100 miliarde USD și are mai mult de 850 miliane de viziatori lunar. Facebook a cumpărat în 2012 pentru 1 miliard de dolari Instagram, iar în 2014 a achiziționat populara aplicație WhatsApp, pentru alte 19 miliarde de dolari. Chiar și cu scandalurile legate de confidențialitatea datelor din ultima perioadă, Facebook ramâne în continuare una dintre cele mai utilizare rețele sociale, inclusiv în România. Cred că știm cu toții că inclusiv ai noștri părinți au cont de Facebook deschis (și ne supraveghează de acolo) :).Top afaceri începute în camera de cămin. Google

Phew, alt gigant, ce a redefinit modul în care căutăm informații pe net – Google. Cel mai mare motor de căutare din lume a avut un început umil într-o cameră de cămin a universității Stanford. Google a fost fondată de Larry Page și Serghei Brin în 1998 și continuă să crească de la an la an. Chiar dacă astăzi Google se numește altfel (Alphabet), noi așa îl vom ține minte multă vreme de acum încolo.

Top afaceri începute în camera de cămin. Microsoft

Cu siguranță cu toți avem un laptop sau calculator pe undeva, chiar dacă astăzi folosim mai mult telefonul. La rândul său, compania care a inventat sistemul de operare Windows (și multe altele), a fost fondată de Bill Gates pe când era student. Împreună cu Paul Allen, cei doi au lansat Microsoft în 1975 și nu au mai privit înapoi de atunci.

Top afaceri începute în camera de cămin. Dell

Gigantul producător de tehnică de calcul Dell a fost fondat de Michael Dell, pe când era student, în 1984. Pe vremea aceea mulți dintre noi nici măcar nu eram în plan. În 1985, Michael a renunțat la studii, devenind cel mai tânăr CEO al unei companii din Top 500 Fortune la 27 de ani. Ce aventură trebuie să fi fost!

Top afaceri începute în camera de cămin. WordPress

Nu cred să nu fi auzit cineva de populara platforma de content management WordPress. Mai ales pentru faptul că a fost inventată abia în 2003 de către Matt Mullenweg. Platforma sa a ajuns rapid un fenomen, în prezent fiind cea mai folosită platformă CMS din lume. Mai mult de 150.000 de situri de top rulează în prezent pe WordPress.

Top afaceri începute în camera de cămin. Snapchat

Aplicația Snapchat a fost lansată în 2011 de către Evan Speigel și Robert Murphy, ambii absolvenți ai prestigioasei Universitătii Stanford. Cu mai mult de 100 milioane de utilizatori pe zi, compania valorează în prezent 16 miliarde de dolari.

Dacă ai o idee bună, nu o abandona spunându-ți că nu poți, că e greu șamd. Chiar și astăzi ideile bune pot fi puse în practică, cel mai important lucru fiind acela de a-ți urma convingerile și a nu ceda primelor greutăți. Mult succes!

Lasă un comentariu