Bacalaureat 2019 Sesiunea de Toamna

BAC 2019. Sesiunea de Toamnă începe astăzi

Articol actualizat pe 29 august 2019 la 07:08 pm

Articol actualizat pe 29/08/2019 de Andu

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început astăzi în toată țara. Cei peste 43.000 de elevi care s-au înscris la a doua sesiune a BAC-ului au susținut astăzi deja prima probă. Așa cum au transmis inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.
BAC 2019. Sesiunea de toamnă


Sesiunea august – septembrie 2019 începe cu probele scrise, care sunt programate după cum urmează:

  • 21 august – Limba şi literatura română/E)a
  • 22 august – Limba şi literatura maternă/E)b
  • 23 august – proba obligatorie a profilului/E)c
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi a specializării/E)d

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, și va fi urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în data de 29 august. Competenţele digitale vor fi evaluate (proba D) în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată să aibă loc în zilele de 2 şi 3 septembrie.

BAC 2019. Reguli de participare

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor xeroxate.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii au voie să folosească exclusiv cerneală sau pastă de culoare albastră. Pt scheme sau desene, pot folosi exclusiv creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Nici prin gând să nu îți treacă să copiezi! Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.

Nu ai voie cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., ce pt fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu ai voie nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentrucomunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în astfel de situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Prin urmare, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 21 – 22 august, respectiv luni, 26 august, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 23 august, între orele 8:00 – 14:00.

libris.ro

BAC 2019. Afișarea rezultatelor

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 septembrie (până în ora 12:30) atât la aviziere cât și pe pagina bacalaureat.edu.ro. Eventualele contestații vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulate:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Vă ținem pumnii!

Foto creditFreepik

Lasă un comentariu