Caminele studentesti in vremea pandemiei

Caminele studentesti in vremea pandemiei. Fără doar si poate, viața în timpul și după această pandemie (care nu s-a terminat încă) va redesena modul în care studenții aleg să locuiască în perioada studenției. Făcând o analiză la rece, să privim întâi situația actuală, dar să ne punem întrebările pe care oricare student cazat într-o cameră de cămin și le pune.


Căminele studențești sunt în mare parte goale

Speriați de amploarea pandemiei, dar și de incertitudinea continuării studiilor, marea majoritate a studenților au plecat acasă. Nici nu prea ai cum să respecți distanțarea socială în cămine – mai ales că în multe dintre camerele de cămin locuiesc două persoane. Nimeni nu știe ce se va întâmpla în momentul (dacă va exista) în care tinerii se vor întoarce în cămine.

Cum rămâne cu banii plătiți în avans?

Nimeni nu știe. Banii dați rămân dați, nu știu cine se mai așteaptă să îi primească vreodată înapoi. Este posibil ca unele cămine studențești vor prelungi cazarea cu perioada în care studenții nu au locuit acolo. Chiar dacă nu vei avea nevoie. Este evident un caz de forță majoră, nimeni nu se aștepta la așa ceva și nimeni nu și-ar fi dorit să se întâmple. Singurul lucru pe care îl puteți face este să întrebați operatorii respectivelor cămine.

Ce se va întâmpla cu prețurile pentru cazarea în căminele studențești?

În cazul în care distanțarea socială va fi impusă, studenții ar trebui să stea singuri în cameră. Cum cererea este mare, iar oferta este mică, elasticitatea cerere-ofertă va înclina să scumpească cazarea. Vinzi mai puțin, dar ceri mai mult. Alternativa, pentru cine își permite, este să stea singur într-o garsonieră. La ce preț, urmează să vedem.

Curățenia și siguranța vor conta mai mult în viitor

Dacă până acum toată lumea căuta spații cât mai sigure, curățenia și măsurile de prevenție pe care operatorii de cămine le vor lua vor conta și mai mult. Operatorii de cămine vor fi nevoiți să adopte măsuri speciale de dezinfectare și prevenție a infectării ulterioare, așa cum probabil cei de la minister vor comunica la un moment dat. Vom vedea la intrarea în cămine dozatoare de gel? Probabil că în unele cazuri da. Un lucru este cert – vor ieși mai câștigate acele spații care fac tot posibilul să minimizeze riscurile.

Internetul de viteză mare, mai necesar ca niciodată

Dacă în viitor, mare parte din cursuri se va desfășura online, va fi nevoie de viteză. Căminele vor trebui să depună eforturi serioase pentru a crește viteza abonamentului la internet. Și nu neapărat crescând costurile studentului. România este una dintre țările fruntașe la viteza de internet – acest lucru nu se vede însă și în căminele studențești. Din păcate.

Nimeni nu știe nimic. Deocamdată

Mai mulți studenți au comentat pe marginea subiectului spunându-ne că nu au primit niciun răspuns de la operatori. Este destul de simplu – toată lumea trece printr-un moment de incertitudine. Nu avem nimic altceva decât să ne conformăm situației și să respectăm regulile. Mulți spun că s-au plictisit acasă, că e greu. Gândiți-vă la toți aceia care au trebuit să fie în prima linie – medici, asistenți, forțe ale armatei, poliție. Pentru aceștia tot respectul.

Să trecem cu bine și să ne auzim sănătosi! #staysafe

Dacă ți-a plăcut articolul, nu te sfii și dă mai departe. Sharing is caring 🙂

Foto credit: Freepik

Lasă un comentariu

🔥 Topul updatat al caminelor studentesti private din Bucuresti 🔥Află mai multe
+