Cum afecteaza inflatia preturile cazarii in caminele studentesti

Articol actualizat pe 28 august 2023 la 06:15 pm

Articol actualizat pe 28/08/2023 de Andu

Se apropie sfârșitul vacanței și cei care studiază în alt oraș încep să caute cazare. Datorită războiului, a situației economice și politice nu numai, ne regăsim în fața unor creșteri de prețuri nemaîntâlnite în ultimii ani. Desigur, operatorii căminelor studențești private au ținut și ei pasul cu toate aceste creșteri. La urma urmei, de ce să nu folosească această oportunitate să poată câștiga mai mult.

Ce să aleg, chirie în garsonieră sau cămin studențesc privat?

Anul acesta chiriile în garsoniere sau apartamente au crescut simțitor, cei de la ZF prevăd o altă creștere de 10-11% a tarifelor. În aceste condiții te întrebi desigur dacă merită să te muți singur (și dacă îți permiți). Trebuie să ții cont de faptul că, în afară de costul chiriei, va trebui să plătești și utilitățile. Dezavantajul locuirii într-o garsonieră sau apartament este și lipsa serviciilor. Ai casa și atât. Am detaliat comparația în acest articol.Ce alternative ai?

Dacă ai un grup de prieteni cu care poți locui, minunat. Puteți împărți costurile cazării fără probleme într-un apartament, dacă stabiliți dinainte cum vor funcționa lucrurile. Dacă locuiești aproape de facultate (să zicem că ești din Ploiești și vii în București), are sens să folosești transportul în comun și să vii în fiecare zi în capitală. Va costa mai mult sau mai puțin? Nu știu ce să zic.

Vor continua scumpirile?

Deși guvernele încearcă să stabilizeze prețurile cu tot felul de măsuri, este clar că 2023 va fi marcat de alte creșteri de prețuri. Până la încheierea războiului de la granițele noastre, probabil că nu vom începe să vedem nicio scădere reală. Desigur, semnarea unui contract acum te apără de eventualele creșteri, însă buzunarele tot o vor simți. Un lucru e cert, este momentul să începi să hotărăști unde te vei caza.

Sfatul meu, ține cont de următoarele lucruri, povestite pe larg în următoarele articole:

Facilitati camine studentesti private – la ce sa fii atent
Cum iti alegi colegul de camera
Ce lucruri sa iei cu tine atunci cand te muti intr-un camin studentesc

Tu ce crezi despre cum vor evolua prețurile în 2023?

Sursă foto – Freepik

Lasă un comentariu