cum arată căminele studențești în alte țări

Cum arată căminele studențești în alte țări

Articol actualizat pe 23 ianuarie 2019 la 10:57 am

Articol actualizat pe 23/01/2019 de Andu

Te-ai întrebat vreodată cum arată căminele studențești în alte țări? Ce facilități oferă camerele de acolo și cât de diferite sunt față de cele din România? Îți prezentăm mai jos cele mai tari campusuri universitare din lume și cum arată căminele în care sunt cazați studenții lor.



Cum arată căminele studentești în Marea Britanie

Marea Britanie este binecunoscută pentru rigurozitatea sistemului de învățământ. Camerele din camspusurile studențesti, precum cel al Goodenough College sunt mici și foarte mici. De exemplu o cameră single are 12,78 mp. Studenții nu au bucătărie în cameră, marea majoritate servind masa la cantina din campus (cu prețuri decente). Evident că există și versiuni mai scumpe în care te poți caza, însă prețurile… sunt pe măsură.

Cum arată căminele studențești în Marea Britanie

Cum arată căminele studențești în Marea Britanie

Cum arată căminele studentești în America

Americanii nu se omoară cu luxul în căminele studențești. Ce vedem prin filme pe la tv diferă foarte mult de realitate. Dacă vrei să stai în campus universitar (ceea ce ei numesc „on campus”), precum cel din San Diego, poți închiria împreună cu câțiva colegi un apartament de 4 persoane. Cazarea aici poate costa și 13.000 $ pe an, dar ai inclus și un plan de servire a mesei. Dacă vrei să locuiești într-o frăție (adică „off campus”), discutăm despre costuri mult mai mari. Costuri pe care cei din Beverly Hills și le puteau permite fără probleme.

Cum arată căminele studentești în America

Cum arată căminele studentești în America



Cum arată căminele studentești în Australia

Australia are unele din cele mai cool cămine studențești din lume. Sydney, Melbourne, Brisbane sau Wollongong sunt cămine în care comunitatea studențească este extrem de apreciată. Acolo totul se bazează pe experiențele pe care studenții le trăiesc împreună. Camerele lor sunt simple, nimic fancy, dar îți asigură confortul de care ai nevoie. Nu veți vedea aici aer condiționat sau balcon. Camerele nu au bucătărie și deseori baia este comună.

Cum arată căminele studențești în Franța

De exemplu, căminul studențesc Le Scribe din Nisa oferă camere decente. Prețurile…well, sunt ca în Franța – vei plăti între 473 și 667 EUR/lună. Dar măcar ești aproape de Promenade des Anglais și de toată acțiunea din Nisa.

Cum arată căminele studențești în Franța

Cum arată căminele studențești în Franța

Ție care dintre căminele studențești prezentate mai sus îți place și de ce? Lasă-ne comentariile tale mai jos.

Lasă un comentariu