Cum va arata noua normalitate in caminele studentesti?

Cum va arata noua normalitate in caminele studentesti? Cred că este o întrebare care se află pe buzele tuturor. Părinții se întreabă ce reguli vor aplica căminele studențești astfel încât să garanteze securitatea studenților. Studenții se întreabă la rândul lor cum va arăta noua normalitate? Vor putea să stea doi/trei în cameră? Cum se va putea respecta distanțarea socială în cămin?

Cum amenințarea cononavirusului pare să amenințe toamna anului, atât studenții, părinții, dar și operatorii căminelor își pun întrebări legate de cum va arăta noua normalitate. Și mai ales ce măsuri vor fi luate. Pe de-o parte, toată lumea se teme de ce se va întâmpla în spațiile comune, la facultate sau în mijloacele de transport în comun. Pe de altă parte, există teama că studenții nu vor putea învăța la nesfârșit online, fără conexiunile personale și relațiile cu profesorii ce se dezvoltă în mod natural.

În cazul în care cursurile vor continua online, merită să plătești cazarea în loc să înveți de acasă? Cred că trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, până când un vaccin va fi găsit. Cu siguranță închiderea în casă nu va rezolva nimic. La urma urmei, tinerii trebuie să se desprindă de părinți și să învețe să se descurce singuri. Însă, cred că anul acesta, studenția va arăta altfel.

În mod normal, ministerul învățământului ar trebui să impună niște reguli clare, care să fie aplicabile atât căminelor studențești private, cât și celor de stat. Dacă și când se va întâmpla acest lucru, rămâne de văzut. Nu cred că pe agenda ministerului se află în acest moment vreo măsură clară, mai ales că nimeni nu știe cum va arăta toamna.

Un lucru este clar, fără respectarea regulilor (și știm cu toții cât de mult se respectă la noi), oricât de mult ar încerca operatorii căminelor (private sau de stat), nimeni, dar absolut nimeni, nu poate garanta siguranța nimănui.

Lasă un comentariu

🔥 Topul updatat al caminelor studentesti private din Bucuresti 🔥Află mai multe
+