Tarife cazare camine studentesti 2019

Tarife cazare camine studentesti 2019

Articol actualizat pe 1 iulie 2019 la 12:25 pm

Articol actualizat pe 01/07/2019 de Andu

Tarife cazare cămine studențești 2019. Observăm deja faptul că anul acesta operatorii de spații de cazare pentru studenți vor ridica prețurile pentru serviciile practicate. Aceste scumpiri sunt cauzate de câțiva factori importanți, iată-i prezentați mai jos.
Tarife cazare camine studentesti 2019. Cursul EUR/RON

Dacă privim la ce s-a intâmplat în perioada septembrie 2018 – septembrie 2019, putem observa o devalorizare puternică a monedei naționale în fața euro. În data de 1 August, 1 EURO era cotat la 4.6255 LEi. Astăzi, un EURO este cotat la 4.7627 LEI, cu 0.1372 LEI mai mult – adică cu 2.96% mai scump.

Marea majoritate a căminelor studențesti private preferă să calculeze tarifele în EURO, prin urmare, de anul acesta, vom plăti mai mult.

Evoluție curs valutar EURO – RON

 

Tarife cazare camine studentesti 2019. Inflația

Toată lumea a observat că, față de 2018, în 2019 totul s-a scumpit. România a fost campioana UE la acest capitol, așa cum reiese din statisticile Băncii Naționale. Rata anuală a inflației în luna ianuarie a fost de 3,2%, de două ori mai mare față de media Uniunii Europene.

Rata inflatiei

Tarife cazare camine studentesti 2019. Utilități mai scumpe
Modificările operate de Guvern pe final de an, au condus la scumpirea utilităților. Astfel, operatorii căminelor studențești au trebuit să scoată mai mulți bani din buzunar pentru gaze, electricitate, apă șamd. Este evident că toate aceste diferențe de preț sunt transferate mai departe studenților.

Tarife cazare camine studentesti 2019. Concurență slabă

Cămine studențești noi nu apar peste noapte. Nu multe companii sunt pregătite să investească în acest tip de business. Iar din perspectiva căminelor de stat… aici nu s-a mai întâmplat nimic de zeci de ani. Și există șanse slabe să se întâmple ceva. Iar atunci când nu sunt foarte mulți jucători în piață, iar cerere există…

Pe măsură ce ne apropiem de lunile de vară, iar operatorii își vor publica tarifele pentru anul universitar 2019-2020, vom updata cu informații Topul Căminelor Private din București.

Tendința este însă una clară – prețurile vor merge numai în sus.

Foto credit – Freepik
Lasă un comentariu