Articol actualizat pe 5 mai 2020 la 09:48 am
Articol actualizat pe 05/05/2020 de Andu
10 aplicatii utile pentru studenti. Astăzi există o aplicație pentru aproape orice. Iar acest lucru poate face viața unui student mai ușoară, mai ieftină, mai sigură și mai distractivă. Fie că vrei să iei rapid notițe sau vrei să înregistrezi audio pe smartphone un curs, vezi mai jos selecția noastră de 10 aplicatii utile pentru studenti.
Locul 1 – Evernote
Notițele sunt foarte importante pentru un student. Cum ai putea altfel să studiezi pentru examene, dacă nu citind notițele luate la curs? Evernote te poate ajuta, ținând totul organizat, într-un singur loc. Mai mult decât a nota text, în Evernote poți adăuga link-uri, atașamente, înregistrări audio și multe altele! Cu varianta gratuită poți sincroniza notițele între două deviceuri (să zicem telefon și laptop), poți căuta în notiță după text în imagine și câte și mai câte. Te vei putea bucura de toate cele de mai sus fără niciun cost – Evernote este gratuită atât pentru Android cât și pentru iOs. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont și ești pregătit!
Locul 2 – Google Docs
Cea mai bună suită Office din lume este fără îndoială Microsoft Office. Având însă în vedere că varianta pentru computer costă, recomandăm Google Docs. Aici poți edita ușor orice document – Excel, Word, Powerpoint. Mai mult decât atât, o vei putea face atât pe telefonul mobil, cât și pe computer, direct din browser – nu trebuie să înstalezi nimic. Integrarea Google Docs cu alte servicii Google – precum Google Drive șamd este imbatabilă. Merită să arunci o privire, mai ales că ai nevoie doar de un cont de Gmail pentru a o putea folosi.
Locul 3 – Office Lens
Când vrei să scanezi rapid un document și să îl trimiți cuiva pe mail, recomandăm cu căldură Office Lens. Este extrem de ușor de folosit, tot ce trebuie să faci este să îndrepți telefonul spre document și ai terminat, mai ales că aplicația corectează unghiul de scanare automat. Poți selecta din aplicație ce tip de document vrei să scanezi – document scris, imagine sau whiteboard. Poți exporta ca PDF instant cu doar un click.
Locul 4 – Asana
Dacă ai un proiect comun cu colegi la facultate, Asana este mama tuturor aplicațiilor de colaborare. Acolo poți seta taskuri, poți comunica în echipă si poți urmări mai ușor deadline-uri. Partea bună este că Asana este folosită și de multe corporații, deci, dacă ajungi să o stăpânești, vei avea un atu în fața altor candidați! Asana este gratuită pentru toți utilizatorii, în cazul în care aveți un singur proiect – să zicem o temă mai grea sau o lucrare comună. Dacă atunci când ajungeți acasă vă e greu să scrieți de pe mobil, Asana poate fi accesată și de pe computer, fără probleme.
Locul 5 – SleepCycle
Să fim serioși, în studenție este greu să dormi mult! Între nopțile târzii și orele de la prima oră, este greu să te odihnești suficient. Este greu să te trezești fresh în fiecare dimineață. Aici intervine SleepCycle, o aplicație care nu face numai să dea alarma de trezire. Dacă lași telefonul pe un colț al saltelei, SleepCycle va monitoriza felul în care dormi, calitatea somnului șamd. SleepCycle este disponibilă gratuit atât pentru Android cât și pentru iOs (pentru opțiuni mai complexe va trebui să plătești).
Locul 6 – OffTime
Cum faci să nu mai fi distras de telefonul mobil? Toate notificările ce apar pe ecran te îmbie să deschizi și să verifici imediat ce se întâmplă. Sunt studii clare (Baylor UMedia), care ne arată că în medie, în 2014, fetele foloseau telefonul mobil aproximativ 10 ore pe zi. Cred că astăzi situația este mult mai rea. Ei bine, există o aplicație care te poate ajuta să scapi de toate beep-urile și notificările trimise de telefon – OffTime. Nu numai că aplicația împiedică notificările de orice fel (apel, sms, email sau alerte social media), ci și poate bloca integral folosirea anumitor aplicații. Evident, dacă chiar vrei să o faci. OffTime este disponibilă gratuit pentru iOs și Android.
Locul 7 – Mint
Atunci când vei locui singur într-un cămin studențesc privat vei vrea să deții controlul bugetului. Mai ales că, deocamdată, stai pe banii alor tăi. 5 lei o cafea, cu un suc în oraș, un sandwich de la metrou – uite-așa zboară banii! Mint este o aplicație pentru mobil ce te va ajuta să cataloghezi cheltuielile, să vezi unde atunci cu banii și unde poți salva. Mint este disponibilă pe iOs și Android și nu te va costa nimic.
Locul 8 – Easy Voice Recorder
Când ți-e lene le cursuri să scrii(sau când repeți pentru examene), folosește Easy Voice Recorder. După cum îi spune numele, cu Easy Voice Recorder vei putea înregistra audio cursurile sau discuțiile interesante cu profesorii sau colegii. Poți comuta rapid între înregistrare de muzică, notițe vocale sau orice altceva. În varianta gratuită (și iOs și Android), nu vei putea salva fișierele pe Box sau Google Drive, însă o vei putea folosi liniștit.
Locul 9 – Quora
Când ai întrebări despre orice, folosește Quora. Vei primi zeci, sute de răspunsuri de la o comunitate globală de milioane de utilizatori. Personal, nu a existat întrebare la care să nu primesc zeci de răspunsuri, multe dintre ele utile. Quora este gratuită pentru iOs și Android, așa că merită să încerci.
Locul 10 – Headspace Meditation & Mindfulness
Ești prea stresat? Relaxarea poate fi atinsă mult mai ușor prin meditație. Astfel, te poți concentra mai ușor și poți reveni la studiu. În aplicația Headspace Meditaion & Mindfulness vai găsi zeci de cursuri menite să te ajute în diverse aspecte ale vieții de student. Există inclusiv curs de somn, extrem de interesant. Alege un curs, respiră și … bucură-te de beneficii. Headspace este gratuită pentru Android și iOs (cu limitări în versiunea gratuită).
10 aplicatii utile pentru studenti – Concluzie
Cu siguranță există mai mult de 10 aplicatii utile pentru studenti. De fapt, cred că numărul total de aplicatii cu care chiar ai ce să faci sare de 40. Am încercat însă să ne focusăm pe cele mai importante aplicatii utile pentru studenti, de care chiar vei avea nevoie în timpul facultății și care te vor ajuta la studiu. Telefonul mobil este folositor, însă utilizat în exces, va ajunge să îți consume prea mult timp. Știm cu toții că astăzi, timpul este probabil cea mai importantă resursă – și vei avea nevoie să îl folosești pentru lucrurile care chiar contează.