5 lucruri interesante despre invatat si creierul uman

5 lucruri interesante despre invatat

Articol actualizat pe 17/09/2018 de Andu

Stimularea creierului să gândească este o treabă complicată. Privitul toată ziua la seriale sau prea mult social media nu te vor ajuta să te dezvolți sau să înveți. În schimb, poți stimula creierul să învețe prin diverse activități. Creierul trebuie tratat ca un mușchi. Dacă stă nefolosit prea mult timp, funcționează mai greu. Află în articol 5 lucruri interesante despre invatat.

Jocul de șah stimulează creierul

Joacă șah mai des! În timpul jocului de șah, creierul este încetinit pentru a se concentra, sau mai degrabă zis pentru a folosi precizia gândirii. Ambele sunt activități de gândire logică si deducție. Te ajută să recunoști mai ușor modele dificile și poți anticipa din timp mișcările adversarului. Invită colegii sau prietenii la o partidă, combinați ușor utilul cu plăcutul.



Uită de multitasking

Conform unui studiu derulat în 2019 în Paris, creierele participanților au lucrat la jumătate din capacitate atunci când au avut mai multe lucruri de făcut simultan. Când faci multitasking, creierul are nevoie de timp dublu pentru a termina o activitate. Concluzia – nu face mai multe lucruri simultan, niciunul nu îți va ieși cum trebuie. În schimb, concentrează-te asupra unuia singur.

Joaca stimulează gândirea

Cercetătorii au descoperit ca simpla joacă cu câteva cuburi de lemn au un impact deosebit asupra minții. 15 minute de joacă vor ajuta creierul să gândească în spațiu, să aplice principii matematice și geometrice. Ai un cub Rubik pe acasă? Scoate-l de la naftalină și joacă-te cu el. Vei scoate creierul din amorțeală.

Muzica are efect calmant

Acest lucru se aplică tuturor categoriilor de vârstă. Chiar dacă o mare parte din educația modernă se focusează în primul rând pe vizual pentru învățare, procesele auditive sunt extrem de importante pentru asimilarea mai ușoară a limbajului. Prin urmare, ascultând muzică înainte să inveți, poți reține ulterior informațiile de care ai nevoie mult mai ușor.

Deshidratarea afectează capacitatea creierului

O da! Hidratează-te eficient, întrucât creierul este compus din 73% apă. O deshidratare de numai 2% va reduce atenția și va reduce energia celulelor creierului.

Tu ce părere ai, cum putem stimula mai bine capacitatea creierului de învățare?

Sursa foto: Pixabay

Lasă un comentariu