5 trucuri pentru detoxifiere inainte de inceperea cursurilor universitare

Articol actualizat pe 31/08/2023 de Andu

Săptămânile ce urmează marchează începutul rutinei pentru cei care s-au bucurat de vacanța de vară. Nebunia căutării unui loc de cazare, mutarea în sine și toate pregătirile aduc cu ele multe probleme. Dacă nu ai găsit încă cazare, îți recomand să citești acest articol.

Pentru aceasta, am pregătit o listă cu 5 sfaturi de detoxifiere în septembrie și sfaturi de sezon pentru revenirea din vacanță și pentru a relua rutina într-un mod mai sănătos și mai benefic pentru organismul vostru.

1 – Spune adio exceselor de vară

Prima măsură de detoxifiere în septembrie este să spunem adio exceselor din timpul verii, sau cel puțin un „la revedere” până la Crăciun. Vacanța de vară aduce o relaxare în alimentație și avem tendința de a mânca mult mai multe alimente decât avem cu adevărat nevoie și mult mai puțin sănătoase. De obicei, este o perioadă în care petrecem mult mai mult timp cu familia și prietenii, momente când cresc excesele alimentare și consumul de băuturi zaharoase sau alcoolice.

Astfel, revenirea din vacanță și începerea rutinei este cel mai bun moment pentru a începe o nouă etapă, mai sănătoasă și fără excese.

2 – Mănâncă alimente detoxifiante și legume de sezon

În concordanță cu sfârșitul exceselor alimentare, această perioadă a anului este perfectă pentru a relua consumul de fructe și legume de sezon, precum pepenele galben, piersica, pepene verde sau legume precum dovleacul, vinetele, roșiile sau fasolea verde.

3 – Redu consumul de carne

Vara grătarul este king, cu toții abuzăm de carne și preparate pentru grătar. Poate chiar prea mult. În acest sens, întoarcerea din vacanță ar trebui să ne ajute să încercăm să adoptăm obiceiuri alimentare mai sănătoase și să reducem consumul de carne. Putem înlocui proteinele din carne cu pește, leguminoase și mai multe legume.

4 – Odihnă adecvată

Vara este, de asemenea, una dintre cele mai aglomerate și mai agitate perioade ale anului. Orele de lumină naturală, activitatea crescută în aer liber, mai ales noaptea, și căldura din timpul nopții sunt câțiva dintre factorii care pot afecta odihna adecvată.

Cu toate acestea, odată cu sfârșitul vacanței, este timpul să revenim la o rutină bună de odihnă, cu programe regulate care să ne permită să fim performanți în activitățile zilnice.

5 – Ferește-te de stres

Revenirea la rutina săptămânală poate provoca sindromul post-vacanță și ne poate crește stresul, o problemă care ne poate afecta semnificativ sănătatea. Pentru a evita stresul din aceste prime zile, stabiliți o rutină de mese, odihnă, somn, muncă și exerciții fizice. Cu alte cuvinte, echilibrați-vă obligațiile cu acele activități care vă fac plăcere.

Voi cum vă pregătiți de reluarea cursurilor?

Sursă foto – Freepik

Lasă un comentariu