Facilitati camine studentesti private

Facilitati camine studentesti private – la ce sa fii atent

Articol actualizat pe 29 august 2019 la 07:09 pm

Articol actualizat pe 29/08/2019 de Andu

Facilitati camine studentesti private. Tinerii nu mai privesc exclusiv camera de cămin, dacă este sau nu mobilată sau dacă au acces la internet. Unele cămine studențești private oferă abonamente medicale la clinică privată. Altele oferă pensiune completă. Asta înseamnă 2 sau 3 mese pe zi. Evident, unele facilități le vei folosi, altele nu. Află mai jos părerea noastră.

Facilitati camine studentesti private. Abonament medical

Chiar dacă ești tânăr, nu înseamnă că nu ai nevoie să mai dai din când în când pe la medic. Cotrolul este mai bun decât tratamentul. Așa că, dacă alegi un cămin studențesc privat care are inclus un abonament medical, este mai mult decât binevenit. O vei scuti pe mama să îți scrie o trimitere de la medicul de familie, lucru de apreciat.

Facilitati camine studentesti private. Servirea mesei

Masa în orașele mari – în special în Capitală – costa. În special dacă îți place mâncarea gătită ca la mama acasă. Sau dacă nu ai habar despre cum să îți pregătești singur o ciorbă caldă. Campus Timona sau Stejarul oferă demipensiune completă. Alte cămine studențești au propria cantină sau restaurante în apropiere. Este important să ai aproape și un supermarket de unde să te poți aproviziona rapid. Ține cont de toate cele de mai sus.

Facilitati camine studentesti private. Utilități incluse în tariful lunar

Atenție la costurile ascunse sau la cele lunare care nu sunt specificate în contract! Da, poate merită să alegi un cămin mai ieftin, dar dacă va trebui să plătești singur utilitățile… s-ar putea să ieși mai scump așa. Ce înseamnă utilități? Curent, apă, gaze, internet – trebuie să ții cont de ele.

Facilitati camine studentesti private. Bibliotecă și săli de studiu

Da da, va trebui să poți să te concentrezi undeva, atunci când colegul tău are chef de muzică. Sau poate pur și simplu nu vrei să citești în pat. O bibliotecă sau un spațiu de studiu sunt de aur. Într-un cadru mai organizat poți merge cu mai mulți colegi de la facultate și puteți dezbate un subiect.Facilitati camine studentesti private. Evenimente extracuriculare

Dezvoltarea personală și cursurile extra sunt importante. Dacă alegi un cămin care din când în când organizeaza astfel de cursuri gratuite, merită să ții cont de ele. Nu vei ști niciodată când îți prind bine, în special la începutul carierei.

Facilitati camine studentesti private. Sală de fitness

Cu toții vrem să arătăm bine, chiar dacă la 20 de ani ne credem invincibili. Să ai o sală de sport în apropiere sau la parterul clădirii te vor convinge mai ușor să rămâi în formă. Cu toții știm zicala – „Mens sano, in corpore sano„.

Tu ce crezi, ce facilități sunt importante atunci când alegi căminul studențesc privat unde vei locui pentru următorul an? Lasă comentariile tale mai jos.

Lasă un comentariu