Cum iti alegi colegul de camera

Cum iti alegi colegul de camera

Cum iti alegi colegul de camera. Căutarea unui coleg de cameră potrivit sau a unei camere pe plac poate fi o sarcină extrem de grea, consumatoare de timp și energie. Atunci când locuiești cu persoanele potrivite, nu împarți doar spațiul în care locuiești, ci îți împărtășești și din viața personală. Așadar, aceste persoane pot deveni mai mult decât simpli colegi de apartament, devin prieteni. Iată mai jos câteva sfaturi ce te-ar putea ajuta să îți găsești colegul de cameră ideal.Cum iti alegi colegul de camera. Întreabă în liceu

Cu siguranță înainte de a veni la facultate într-un oraș străin, se va vorbi despre cine cum unde va sta. Încearcă să afli din timp ce planuri au colegii de liceu cu care te înțelegi bine. Sunt multe șanse să mergeți amândoi/amândouă în același oraș. Ar fi păcat să nu vă împrieteniți, având în comun absolvirea aceluiași liceu și orașul natal. Dacă sunteți deja prieteni, este perfect!

Cum iti alegi colegul de camera. Folosește Roombuddy.co

Poate nu ai auzit încă, dar câțiva studenți români au dezvoltat Roombuddy.co , o platformă românească complet gratuită, ce te poate ajuta să îți găsești colegul ideal.

Cum funcționează? Roombuddy.co are o interfață prietenoasă, care vine în ajutorul celor care își caută coleg de apartament. Înregistrându-te pe această platformă, proprietarii de camere sau cei care își caută coleg de apartament pot posta anunțuri gratuit. Proiectul a fost lansat în luna septembrie a acestui an și au început deja să apară primele postări din orașe universitare, precum București, Cluj, Iași sau Timișoara. Aici, utilizatorii pot da detalii generale despre locuința lor precum oraș, adresă, dotări, dar și aspecte personale prin care pot oferi mai multe detalii despre stilul lor de viață, cum ar fi ora trezirii, preferințele culinare, dacă sunt fumători sau dacă acceptă sau nu animale de companie.
Prin intermediul acestei platforme, persoanele vor putea să își aleagă colegii în funcție de hobby-uri, interese comune, facultatea la care invață și în plus vor avea la final de “cursă” (după terminarea perioadei de conviețuit împreună) un review, ce va ajuta când vei dori să te muți într-un loc nou cu o persoană pe care nu o cunoști. Roombuddy.co se adresează atât studenților și viitorilor studenți, cât și persoanelor care doresc să împartă chiria locuinței cu cineva.

Cum iti alegi colegul de camera. Când căminul studențesc îți alocă un coleg la întâmplare

Dacă nu acorzi deloc atenție acestui aspect, administrațiile căminelor studențești private îți vor aluca pe cineva random. Mă rog, din câte știm, în general, grupează tineri de vârste apropiate și care studiază în general aceeași specializare. Dacă nu e să fie cu noroc, va trebui probabil să te muți cu tot calabalâcul în altă cameră… și tot așa. Cel mai bun sfat, în cazul în care nu ai coleg de cameră, este să pui întrebări înainte de a te caza. Sau poate și mai bine – să ajungeți să purtați o discuție înainte de a vă muta! Așa poți vedea dacă există măcar o mică șansă de potriveală.Cat de mult contează cum te întelegi cu colegul de cameră

Pot pune pariu că mai toți studenții au avut dificultăți în a dezvolta o reală relație cu colegul de cameră. Este un lucru aproape imposibil, dacă nu există înțelegere și dacă nu ajungeți să vă cunoașteți și să vă știți punctele comune sau cele mai puțin comune. Poate nu ar fi rău să citești mai multe despre cum construiesti si dezvolti relatia cu colegul de camera. Un lucru este însă cert, prietenia legată cu un coleg într-o cameră de cămin sau apartament va putea dăinui pe viață.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu te sfii și dă mai departe. Sharing is caring 🙂

Foto credit: Roombuddy.co, O fotografie de Buro Millennial de la Pexels

Lasă un comentariu

🔥 Topul updatat al caminelor studentesti private din Bucuresti 🔥Află mai multe
+