Cum sa reciclezi corect (chiar si in caminul studentesc)

Articol actualizat pe 02/07/2019 de Andu

Cum sa reciclezi corect chiar si in caminul studentesc. Reciclarea este o temă extrem de importantă în ziua de azi. Resursele planetei se împuținează, cu toții știm asta. Fiecare dintre noi trebuie să își aducă contribuția, cât de mică, în a încerca să protejeze mediul înconjurător. Prin reciclare, putem reutiliza resursele folosite și ajutăm la diminuarea poluării.

Cum sa reciclezi corect. Asigură-te că materialul este reciclabil.

Atenție, nu orice material este reciclabil. Verifică dacă acesta este ok, cu un simplu search pe Google. De exemplu, sticlele de detergent trebuie curățate înainte de a putea fi reciclate. Idem cu sticlele de suc sau ulei, acestea trebuie întâi golite și clătite cu apă.

Cum sa reciclezi corect. Colectează selectiv.

Obișnuiește-te să strângi separat gunoiul în camera de cămin. Pune plastic la plastic, cutiile de aluminiu la fel și hârtia separat. Nu amesteca resturile menajere (de mâncare să zicem) cu cele descrise mai sus. Efortul este mic, nu trebuie decât să ai 4 saci separați, câte unul pentru fiecare material. Când mergi să duci gunoiul, pune fiecare sac în tomberoanele special pregătite pentru acest lucru.

Cum sa reciclezi corect. Refolosește pungile de plastic.

De câte ori nu ai cumpărat diverse, fiind nevoit să cumperi de fiecare dată o altă pungă de plastic? Știm deja răspunsul – de multe ori. Înainte să mergi la cumpărături, ia o pungă de acasă cu tine, să nu mai fie nevoie să cumperi una.

Cum sa reciclezi corect. Scoate aerul din sticlele de plastic.

Dacă aduni foarte multe sticle de plastic, scoate aerul din ele. Astfel vei ajunge să dublezi spațiul destinat depozitării sticlelor și îți va fi mai ușor să le cari. Ține cont că încă de la inventarea plasticului, nicio moleculă din acest material nu s-a degradat.

Foto credit – imordafPixabay

Lasă un comentariu