Cum te deplasezi rapid in Bucuresti

Cum te deplasezi rapid in Bucuresti

Articol actualizat pe 11 septembrie 2019 la 05:29 pm

Articol actualizat pe 11/09/2019 de Andu

Cum te deplasezi rapid in Bucuresti. Marea majoritate a studenților ce vor veni de la 1 octombrie în București vin fără mașină. Este și normal așa, doar suntem generația sharing economy. Într-un oraș din ce în ce mai aglomerat și sufocat de mașini, găsirea de alternative fiabile, rapide și mai puțin poluante este extrem de importantă. Dacă și tu te afli în aceeași situație, vei fi interesat de cum te poti deplasa rapid prin București.

Cum te deplasezi rapid in Bucuresti – Metroul

Metroul este sfânt în București. Dacă ai norocul să ai în apropierea căminului studențesc sau apartamentului/garsonierei unde locuiești o stație de metrou, te-ai scos! Poți ajunge în maxim 40-50 minute la facultate sau în oraș. Mai mult decât atât, la metrou circuli cu tarife reduse, doar pt simplul fapt că ești student. Da, este aglomerat la primele ore ale dimineții și seara, însă crede-ne, vei ajunge să îl apreciezi și să-l iubești rapid, așa cum o face orice bucureștean adevărat.Cum te deplasezi rapid in Bucuresti – Uber / Bolt sau Clever Taxi

Când ai nevoie să te miști rapid (întârzii la un examen sau vii seara din oraș, după o ieșire cu prietenii), nimic nu este mai bun decât un Uber, Bolt sau Clever Taxi. Aceste servicii ride-hailing sunt o alternativă excelentă la taxiurile clasice, poți plăti cu cardul direct în aplicație și călătorești în mașini mai curățele. În plus, poți lega discuții interesante cu șoferii, foarte mulți dintre aceștia fiind tineri. De multe ori am primit bomboane sau am putut naviga utilizând un router WiFi 4G pus la dispoziție de aceștia (for free).

Cum te deplasezi rapid in Bucuresti – Trotinete electrice

Dacă nu ai propria trotinetă electrică (noi am testat una f cool de la e-Twow, producător român din Craiova), există o multitudine de servicii de închiriere de scutere electrice. Lime, Wolf-E Rides sau Flow sunt printre cele mai cunoscute servicii de acest tip.

Trotinete electrice Bucuresti

Trotinete electrice la Universitate in Bucuresti

Avantajul acestui tip se serviciu este acela că poți lua trotineta de oriunde și o poți lăsa oriunde. Să o încarci nici măcar nu este treaba ta. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația, să îți faci cont, să vezi ce trotinetă este în zona unde ești, să scanezi codul QR de pe trotinetă – și ești gata de plecare!

Vei găsi trotinete împrăștiate prin tot orașul, așa cum poți vedea de exemplu în imaginea de mai sus de la Universitate. Ai grijă totuși pe unde mergi cu ele (trotuar), chestiile acestea sunt foarte rapide, iar riscurile de accident sunt mari.

Mergi cu un scuter electric de la Blinkee.City

Scuter electric de la Blinkee.City Romania

Scuter 100% electric de la Blinkee.City Romania

Pentru cei mai experimentați, care au carnet și care se riscă să se aventureze în haosul bucureștean, mai nou, poți închiria un scuter electric de la Blinkee.city Romania. Este o metodă fun de a vedea orașul, mai ales dacă vrei să impresionezi pe cineva cu aptitudinile tale de motorist.
Blinkee.City România are în prezent o rețea de 20-25 de scutere full electrice, împrăștiate prin oraș, dar cu siguranță se vor mai extinde în anii ce urmează. Momentan sunt cam singurii care fac asta, pentru prețuri decente.
Închiriază o bicicletă

Dacă preferi să faci și mișcare în timp ce te deplasezi, bicicleta este perfectă. Dacă nu deții una, poți închiria la prețuri decente o bicicletă direct din stradă. Vei găsi standuri precum cel din imaginea de mai de jos în zonele centrale. Ca și principiu de funcționare, este similar cu închirierea trotinetelor electrice – în baza unei aplicații. Cei de la I’Velo închiriază o bicicletă cu ora sau pe bază de abonament – vezi aici tarife.

Stand inchiriere biciclete I'Velo Universitate

Stand inchiriere biciclete I’Velo Universitate

Trebuie să fii însă atent pe unde circuli. Din păcate, în București nu există prea multe locuri cu piste destinate special bicicliștilor. Dar cine știe, poate că viitorul de rezervă surprize.

Concluzie

Ne-ar plăcea să vedem mai multe alternative de transport rapid în București. Cine știe, poate că în viitor, poate chiar universitățile sau chiar căminele studențești private își vor lansa propriile servicii de sharing. Sau poate vei reuși să dezvolți chiar tu un asemenea serviciu, mai ales dacă există cerere.

Ai descoperit alte metode rapide de transport în București? Lasă-ne părerea ta mai jos.

Dacă consideri acest articol util, dă mai departe către prieteni. Sharing is caring 🙂

Foto credit: Blinkee City Romania

Lasă un comentariu