Plante verzi pentru camera de camin

Plante verzi pentru camera de camin. Nimic nu face o cameră mai prietenoasă decât plantele verzi. Fiind ocupată toată ziua cu facultatea, nu prea ai timp să stai să le bibilești sau să le uzi. Există însă plante care nu necesită mare îngrijire. Vei reuși astfel să înveselești spațiul în care locuiești, iar cu minimul de efort, să respiri un aer mai curat. Totodată, vei reuși să dormi mai bine, întrucât plantele absorb dioxidul de carbon în exces și produc oxigen.Iată mai jos despre ce este vorba.

Plante verzi pentru camera de camin – Aloe Vera

Aloe Vera (Foto via Old Farmer’s Almanac)Aloe vera este preferata mea, deoarece este probabil cea mai ușor de întreținut plantă pe care o poți cumpăra. Fiind o plantă care este obișnuită cu uscăciunea deșertului, nu trebuie udată prea des. Să zicem o dată la două săptămâni și mai rar iarna, când observi că pământul în care stă s-a uscat. Dacă vreodată ai vreo arsură de piele sau mușcătură de tânțar, rupe o mica frunză și aplică sucul plantei direct pe rană. Aloe vera face minuni.


Plante verzi pentru camera de camin – Limba Soacrei

Limba Soacrei (Foto via Floraria Tria’s)

Limba soacrei (sau Sansevieria) este o plantă verde, originară din Madagascar și jumătatea de sud a Africii. Planta rezistă la temperaturi de până la 12 grade, nu necesită foarte multă lumină și în plus, nu trebuie udată decât o dată la două săptămâni vara. Nu o așeza în lumină directă, preferă mai mult umbra. Când ți se pare prea înaltă, mai tunde din frunze, tăind de la bază.

Plante verzi pentru camera de camin – Planta Păianjen

Planta Păianjen (Foto via Gardening Know How)

Planta păianjen (Clorophytum Comosum), numită popular crinul verde sau voalul miresei, este o plantă ce are o extraordinară capacitate de a purifica aerul din camera în care se află. Cei de la NASA chiar au inclus-o în nomenclatorul lor pentru capacitatea de a neutraliza diverși poluanți. Originară din Africa de Sud, planta nu este deloc pretențioasă. Se dezvoltă foarte repede, fiind rezistentă la variațiile de temperatură și de lumină. Nu o expune direct la lumina soarelui, pentru că vârful frunzelor se poate usca. Planta rezistă cu brio la temperaturi joase, încearcă să nu o ții la 30 de grade în cameră.Orhideea

Orhidee (Foto via Connox)

Orhideele cresc în mod normal în zonele tropicale, deci preferă o atmosferă caldă. Față de plantele prezentate înainte, orhideele dezvoltă flori superbe, care atunci când sunt înflorite, îți pot lua răsuflarea. Există orhidee în sute de variante de culori, de la roz pal și pâna la clasicul alb. Totul ține de gust. Orhideele purifică aerul dar mențin și umiditatea acestuia. Un aer umed este benefic pentru cei care suferă de alergii de sezon. Orhideea trebuie udată o dată pe săptămână, fără a uda frunzele. Atenție, orhideea are nevoie de un ghiveci transparent (să permită luminii să ajungă la rădăcină) și cu drenaj pt apa în exces.

Orice altă plantă mică poate fi luată în calcul –  mini-cactușii, bambusul norocos (cel împletit). O cameră de cămin veselă și verde te va face să te simți mai bine, iar puținul timp petrecut pentru a îngriji plantele te va deconecta de la stresul zilnic.

Dacă acest articol ți s-a părut util, dă mai departe către prieteni. Sharing is caring 🙂

Lasă un comentariu

🔥 Topul updatat al caminelor studentesti private din Bucuresti 🔥Află mai multe
+