Articol actualizat pe 2 iulie 2019 la 08:22 am
Articol actualizat pe 02/07/2019 de Andu
Viata de student. Ei bine, în primul rând viata de student este greu de definit. Ce înseamnă mai exact? Să hoinărești prin campus sau prin oraș cu colegii? Să ieșiți împreună la o cafea sau să vedeți un film? Sau este vorba mai mult despre nopțile de studiu pierdute împreună, citind ultimele rânduri pentru examen? Sau nopțile pierdute prin cluburi sau la petreceri în căminul studențesc? Îți vei da singur seama despre ce înseamnă viata de student, pe măsură ce o trăiești. Viata de student o vei experimenta din păcate o singură dată în viață. Iar momentele din studenție nu se mai întorc niciodată. Am încercat mai jos să expunem câteva mituri despre viața de student. Dar mai ales despre cum să te bucuri de ea cu adevărat.
Mituri despre viata de student
Prezența la cursuri din când în când te va ajuta să iei examenele
Total fals! Asigură-te că ești prezent la cât mai multe cursuri. Dacă vei trece pe la cursuri doar din când în când, riști să nu iei examenele. În plus, vei fi forțat să studiezi o cantitate uriașă de informații într-un timp limitat. Cu cât înveți pe parcurs, cu atât îți va fi mai ușor pe măsură ce te apropii de examene. Gândește-te cum te va privi proful atunci când ai o prezență de 90%.
Studenții rămân ușor fără bani
Adevărat. Dar, de fapt, cea mai mare problemă este administrarea banilor pe care îi primim de la părinți. Mulți studenți se descurcă bine, drămuindu-și cu cap bugetul. Nu strică nici să ai un job part-time, care să mai acopere din cheltuieli. Învață să trăiești cu mai puțin – poate fi chiar fun. Nu ai nevoie de ultimul model de iPhone sau de cel mai performant laptop. Bucură-te de facilitățile gratuite pe care unele cămine studențești ți le pun la dispoziție, mergi mai mult pe jos sau cu bicicleta.
Este greu să ai viață socială
Total fals! Perioada studenției este momentul când poți lega prietenii pe viață. Fie cu colegul de cameră, fie cu colegii de la facultate. Este important să găsești balanța potrivită între ieșitul în oraș și studiu. Viața socială nu înseamnă să fii ultra-activ pe rețelele de social media. Dar nici să renunți de tot la ele. Nu pierde însă timp concentrându-te prea mult în această direcție.
Poți urma facultatea fără a avea obiective clare
Adevărat. Însă te vei simți mult mai bine dacă îți stabilești obiectivele clare încă de la început. De exemplu, îți poți seta ca și obiectiv să obții un post la o companie multinațională. Tot ceea ce vei face va fi îndreptat în acea direcție.
Schimburile de experiență sunt folositoare
Adevărat. Multe aptitudini nu le vei învăța în facultate și nici numai citind cărți. Vei ajunge să faci lucruri, care, odată adăgate la CV, îți pot aduce multe beneficii. Vei afla dacă obiectivul setat este cel corect și îl poți corecta pe parcurs.
Voi ce credeți, cum arată viața de student ideală?